kategoriák
Szervezet 9665
Hadügy 7097
Tudomány 6321
Informatika 5316
Üzleti világ 4675
Oktatás 3677
Telekom 1687
Sport 1672
Szleng / Chat 1658
Média 1457
Közlekedés 1238
Általános 1230
Szórakozás 1216
Ipar 938
Elektronika 924
Vallás / hit 901
Politika 380
Hobbi 356
Internet 308
Művészet 267
Rendezvény 216
180 5
KeresésHozzáadásExtrák
belépés
regisztráció
BelépésRegiszrtáció


Impresszum

Ez a honlap azért jött létre, hogy rendszerezett formában összegyűjtse a magyar köznyelvben és szlengben, illetve a hazai szaknyelvekben előforduló rövidítéseket, és a legnagyobb ilyen jellegű hazai adatbázissá váljék.

Mivel ez egy átfogó vállalkozás, és a teljességre törekszik, kérjük hogy Ön is segítse ezt a munkát! Ezt legkönnyebben úgy teheti meg, ha hozzáad az adatbázishoz olyan új rövidítéseket, vagy meglévő rövidítéseknek új feloldásait, amelyek a listában még nem szerepelnek.

Ennek során lehetősége lesz arra is, hogy – indokolt esetben – saját szakterületének vagy érdeklődési körének akár külön kategóriát vagy alkategóriát nyisson, melyet a későbbiekben folyamatosan bővíthet vagy referenciatárként használhat.

A beküldők aktuális TOP listája bárki számára elérhető. A hozzáadásokat előre is köszönjük.

Természetesen az adatbázisban keresni is lehet. Ha esetleg nem találja amit keres, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot a Szerkesztőkkel. Küldje be a keresett rövidítést és megpróbáljuk felkutatni a jelentését.

Mivel rövidítésekkel az ember nap, mint nap találkozik, ráadásul folyamatosan újabbak is keletkeznek érdemes az oldalt könyvjelző-vel megjelölni, és rendszeresen megnézni az újdonságokat vagy az adott napon legtöbbet keresett rövidítések TOP listáját.

Jóllehet a felkerülő rövidítéseket rendszeresen ellenőrizzük, azok szabatosságáért felelősséget vállalni nem tudunk. Ennek megfelelően, ha bármi pontatlanságot tapasztal, azonnal értesítsen Bennünket vagy küldje el nekünk az adott rövidítésre vonatkozó módosítási javaslatot.

Végül pedig beküldhet olyan link-eket is, amelyek rövidítések hasonló jellegű gyűjteményére mutatnak.

Köszönettel, a Szerkesztők

vissza