kategoriák
Szervezet 9661
Hadügy 7096
Tudomány 6311
Informatika 5317
Üzleti világ 4667
Oktatás 3676
Telekom 1687
Sport 1672
Szleng / Chat 1658
Média 1455
Közlekedés 1237
Általános 1229
Szórakozás 1215
Ipar 935
Elektronika 922
Vallás / hit 898
Politika 382
Hobbi 356
Internet 308
Művészet 267
Rendezvény 216
- 13
Földtan 1
KeresésHozzáadásExtrák
belépés
regisztráció
BelépésRegiszrtáció


Impresszum

Ez a honlap azért jött létre, hogy rendszerezett formában összegyűjtse a magyar köznyelvben és szlengben, illetve a hazai szaknyelvekben előforduló rövidítéseket, és a legnagyobb ilyen jellegű hazai adatbázissá váljék.

Mivel ez egy átfogó vállalkozás, és a teljességre törekszik, kérjük hogy Ön is segítse ezt a munkát! Ezt legkönnyebben úgy teheti meg, ha hozzáad az adatbázishoz olyan új rövidítéseket, vagy meglévő rövidítéseknek új feloldásait, amelyek a listában még nem szerepelnek.

Ennek során lehetősége lesz arra is, hogy – indokolt esetben – saját szakterületének vagy érdeklődési körének akár külön kategóriát vagy alkategóriát nyisson, melyet a későbbiekben folyamatosan bővíthet vagy referenciatárként használhat.

A beküldők aktuális TOP listája bárki számára elérhető. A hozzáadásokat előre is köszönjük.

Természetesen az adatbázisban keresni is lehet. Ha esetleg nem találja amit keres, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot a Szerkesztőkkel. Küldje be a keresett rövidítést és megpróbáljuk felkutatni a jelentését.

Mivel rövidítésekkel az ember nap, mint nap találkozik, ráadásul folyamatosan újabbak is keletkeznek érdemes az oldalt könyvjelző-vel megjelölni, és rendszeresen megnézni az újdonságokat vagy az adott napon legtöbbet keresett rövidítések TOP listáját.

Jóllehet a felkerülő rövidítéseket rendszeresen ellenőrizzük, azok szabatosságáért felelősséget vállalni nem tudunk. Ennek megfelelően, ha bármi pontatlanságot tapasztal, azonnal értesítsen Bennünket vagy küldje el nekünk az adott rövidítésre vonatkozó módosítási javaslatot.

Végül pedig beküldhet olyan link-eket is, amelyek rövidítések hasonló jellegű gyűjteményére mutatnak.

Köszönettel, a Szerkesztők

vissza