kategoriák
Szervezet 9659
Hadügy 7095
Tudomány 6299
Informatika 5321
Üzleti világ 4656
Oktatás 3671
Telekom 1685
Sport 1668
Szleng / Chat 1655
Média 1455
Közlekedés 1234
Általános 1216
Szórakozás 1208
Ipar 929
Elektronika 922
Vallás / hit 898
Politika 380
Hobbi 356
Internet 308
Művészet 268
Rendezvény 216
180 81
Egészség 2
Minőségügyi informatika 1
KeresésHozzáadásExtrák
belépés
regisztráció
BelépésRegiszrtáció


Impresszum

Ez a honlap azért jött létre, hogy rendszerezett formában összegyűjtse a magyar köznyelvben és szlengben, illetve a hazai szaknyelvekben előforduló rövidítéseket, és a legnagyobb ilyen jellegű hazai adatbázissá váljék.

Mivel ez egy átfogó vállalkozás, és a teljességre törekszik, kérjük hogy Ön is segítse ezt a munkát! Ezt legkönnyebben úgy teheti meg, ha hozzáad az adatbázishoz olyan új rövidítéseket, vagy meglévő rövidítéseknek új feloldásait, amelyek a listában még nem szerepelnek.

Ennek során lehetősége lesz arra is, hogy – indokolt esetben – saját szakterületének vagy érdeklődési körének akár külön kategóriát vagy alkategóriát nyisson, melyet a későbbiekben folyamatosan bővíthet vagy referenciatárként használhat.

A beküldők aktuális TOP listája bárki számára elérhető. A hozzáadásokat előre is köszönjük.

Természetesen az adatbázisban keresni is lehet. Ha esetleg nem találja amit keres, akkor bátran vegye fel a kapcsolatot a Szerkesztőkkel. Küldje be a keresett rövidítést és megpróbáljuk felkutatni a jelentését.

Mivel rövidítésekkel az ember nap, mint nap találkozik, ráadásul folyamatosan újabbak is keletkeznek érdemes az oldalt könyvjelző-vel megjelölni, és rendszeresen megnézni az újdonságokat vagy az adott napon legtöbbet keresett rövidítések TOP listáját.

Jóllehet a felkerülő rövidítéseket rendszeresen ellenőrizzük, azok szabatosságáért felelősséget vállalni nem tudunk. Ennek megfelelően, ha bármi pontatlanságot tapasztal, azonnal értesítsen Bennünket vagy küldje el nekünk az adott rövidítésre vonatkozó módosítási javaslatot.

Végül pedig beküldhet olyan link-eket is, amelyek rövidítések hasonló jellegű gyűjteményére mutatnak.

Köszönettel, a Szerkesztők

vissza